Německá a francouzská kuchyně v podobě devátých ročníků
15.12.
2022
Žáci s nadšením připravovali rozmanité pokrmy podle své chuti – francouzské plněné bagety, lotrinský quiche, německou specialitu Currywurst s kečupem a brambory s rozmarýnem (gebratene Kartoffeln mit Rosmarin) , míchaná vajíčka „Rührei“. Jako desert byly v nabídce belgické vafle s ovocem, německé palačinky „Pfannkuchen“, francouzské palačinky „crêpes“ a křupavé croissanty s máslem a nutelou, dále pak Schokomuffins, pudink s karamelem a další.
Žáci si pečlivě připravili své recepty, pojmenovali všechny ingredience v němčině nebo ve francouzštině, suroviny nakoupili a sami při projektovém bloku ve školní kuchyňce uvařili a upekli. Panovala příjemná, poklidná atmosféra s poslechem vánočních francouzských i německých koled. Na závěr proběhla ochutnávka pečlivě připravených dobrot. „Bon appétit!“ en français - „Guten Appetit“ auf Deutsch.
Mgr. R. Fouray, Mgr. L. Mlchová, Mgr. M. Kožarová (vyučující)